Movember | Barber Bay

Movember - egy hónap a férfi egészségért

De mi is az a Movember?

A Movember egy mozaik szó, ami az angol moustache (bajusz) és November szavak keresztezéséből született. Ez az elnevezés pedig egy világszerte megrendezésre kerülő kampányt takar, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak testi és lelki egészségére, valamint a szűrővizsgálatok jelentőségére.

Mivel a férfiak általában ritkábban járnak orvoshoz és szűrővizsgálatokra, a kampány november során olyan betegségeket igyekszik a figyelem középpontjába állítani, melyek napjainkban rendkívül gyakoriak a férfiak körében, valamint szűrővizsgálatokkal idejében felismerhetők és kezelhetők lennének. Kiemelten kezeli a prosztata rák, a hererák, valamint a depresszió megelőzését, korai felismerését és hatékony kezelését.

A Movember mozgalom egy csapat fiatal ausztrál férfi ötlete nyomán született meg 1999-ben, ami pár év után először országos, majd világszintű kampánnyá nőtte ki magát. A mozgalom résztvevői azzal szeretnék felhívni a figyelmet a férfiak egészségére, hogy november folyamán az egyik legférfiasabb jelképet, bajuszt növesztenek, mintegy „kitűzőként” hordva azt, támogatva ezzel a jó ügyet. Így, ha valaki megkérdezi, miért növesztett bajuszt, egyből továbbadja a mozgalom üzenetét is.

Magyarországon 2009-ben indította útjára az első Movembert “MentsManust” címmel a Movember Magyarország Egyesület.

 

Milyen szűrővizsgálatok érhetők el férfiak számára?

Kevesen tudják, hogy a prosztata daganat iránti veszélyeztetettség már korai stádiumban, amikor jó eséllyel gyógyítható, egy egyszerű vérvétellel is kimutatható.

Ez a betegség a férfiaknál második leggyakrabban kialakuló rosszindulatú daganat és előfordul, hogy nem jelentkeznek egyből a tünetek.  Ezért, és saját magunk lelki nyugalmáért is fontos részt venni prosztata szűrővizsgálaton, különösen 50 év felett, hogy idejében felismerhető és kezelhető legyen a betegség.

Első lépésként javasolt felkeresni urológiai szakrendelést, ahol a szakorvos fizikális vizsgálattal ellenőrzi a prosztatát.

Ezen kívül vérvétel is ajánlott, amiből PSA teszttel kimutatható a veszélyeztetettség. A PSA (prosztata specifikus antigén) egy olyan fehérje, mely kizárólag a prosztatában termelődik, emelkedett szintje utal prosztata megnagyobbodásra vagy daganatra. Férfi egészség laborcsomagunk tartalmazza ezt a tesztet is, mely elérhető kórházunkban és klinikáinkon is.

Csatlakozz Te is a mozgalomhoz és vegyél részt szűrővizsgálatainkon, vagy hívd fel férfi ismerőseid figyelmét egészsége fontosságára!

 

Hívd fel a figyelmet, növessz bajuszt, és nyerj Barber Bay szakáll olajat!


A movember kampányban mi is részt veszünk, játssz velünk te is!

Mit kell tenned?
– növessz te is bajuszt,
– foglalj hozzánk bármilyen szolgáltatásra online időpontot novemberben,
– gyere el,
– vedd igénybe a szolgáltatást
– már be is kerültél a virtuális kalapba, amiből 10 szerencsést sorsolunk.
December 1-jén tiéd lehet a 10 darab, 4 800 forint értékű Barber Bay szakáll olaj egyike.
FONTOS! Csak az online foglalások közül sorsolunk e-mail cím alapján!