Éld át az adományozás örömét! | Barber Bay

Adni jó!
Cipősdoboz Akció Gyűjtőpont vagyunk!

Karácsonyi jótékonykodás

A rohanó hétköznapokban érdemes egy pillanatra megállni, és körbe nézni. Ilyenkor, az ünnepek közeledtével még fontosabb, hogy támogassuk a rászorulókat.

A Cipősdoboz akció – Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve mi is hivatalos Cipősdoboz Akció Gyűjtőpont lettünk! 🎉
Már várjuk a dobozokat! 🎁
Éld át te is az adományozás örömét!

Instrukció, hogyan is készítsd össze az ajándékodat:

Hogyan készíthetek ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

  1. mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  2. játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
  3. higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  4. íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  5. kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

További ajándékötletek. 

Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:

  1. agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
  2. konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  3. törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
  4. gyógyszereket
  5. sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Hol és mikor adhatom le a cipősdobozom?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 19-ig juttasd el hozzánk, a Barber Bay Férfi Fodrász Szalonba, a Sólyatér utca 4/A címre, nyitvatartási időben (H-P 8:00 – 20:00, SZ: 10:00-19:00).  Alexandra és Dzseni borbélylányok elveszik tőled a csomagot, és beteszik a karácsonyfánk alá.

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.